Tryck & märkning

Information för dig som funderar på att beställa produkter med tryck, brodyr eller annan märkning.

Hur går jag tillväga för att beställa produkter med tryck

1. Leta på produkten du önskar beställa i vår webbutik

2. Gör eventuella val. Färg, storlek osv.

3. Klicka på "Lägg i Kundvagn"

När du har valt dina produkter

4. Välj "Gå till Kassan"

Den knappen hittar du i din kundvagn. Kundvagnen dyker upp i samband med att du lagt en ny vara i kundkorgen. Alternativt visas den när du klickar på den gröna symbolen uppe i högra hörnet.

5. Här i kassan har du möjlighet att ladda upp dina digtala filer, tryckoriginal och logotyper etcetera.

Om dina filer är stora, din internetuppkopplig är långsam eller om du av någon annan anledning föredrar det, då kan du mejla dina original till artwork@kbreklam.se eller skicka dem via tjänster som exempelvis sprend.com.

Har vi tryckt åt dig tidigare? Då behöver du endast skicka en ny fil om det har skett några förändringar i din logotyp eller ditt budskap.

6. Fyll i dina uppgifter.

7. Övriga kommentarer

Ange gärna önskad tryckfärg i fältet för "Övriga kommenterer" i kassan. Beställer du kläder, eller någon annan produkt där trycket kan vara placerat på flera olika ställen, är det bra om du även anger önskad tryckplacering.

Exempel:
T-shirt - Vänster bröst. Vitt tryck
Hood - Stort svart 1-färgstryck på ryggen
Jacka - Rött tryck på vänsterärm.

8. Klicka på "Skicka Order >"

Efter att du har skickat beställningen till oss är arbetsflödet följande:

1. Du får en automatisk genererad preliminär orderbekräftelse till din e-postadress.

2. Manuell orderbekräftelse

Vi på Kvick Business går manuellt igenom din beställning, gör eventuella prisjusteringar (läs mer om det längre ner här nedan) samt korrektur på dina tryck. När det är klart skickar vi ut en ny orderbekräftelse med korrekta priser samt korrektur till din e-postadress. Detta sker normalt inom två arbetsdagar.

3. Din beställning blir bekräftad och klar efter att du godkänt den nya orderbekräftelsen som innehåller korrektur och priser.


...men, hur gör jag om...

Jag vill ha fler än ett tryck på ett plagg

Lägg varan i kundkorgen enligt instruktionerna ovan. Skriv sedan i fältet för "Övriga kommentarer" i kassan att du önskar både ett stort tryck på ryggen samt ett litet på vänster bröst... eller var du nu vill ha dina tryck placerade.

Som vi nämt ovan granskas alla ordrar manuellt, så vi återkommer med nya korrekta prisuppgifter och korrektur innan beställningen börjar tryckas.

Jag inte vet hur många färger mitt tryck kommer innehålla

Lägg varan i kundkorgen enligt instruktionerna ovan. Om du har alternativet att välja antalet tryckfärger - Välj så många färger du tror att du har i ditt tryck. Om vi upptäcker att du valt ett felaktigt antal färger korrigerar vi det och priset till den slutgiltiga manuella orderbekräftelsen.

Jag inte har en aning om hur många stygn min brodyr kommer att innehålla

Det förstår vi... och det är inte alltid så lätt att uppskatta även för de tränade ögat.

Välj ett lågt antal stygn om du har en lite brodyr som ska sitta exempelvis på bröstet på en jacka. Välj en brodyr med ett högt antal stygn om brodyren ska vara stor på ryggen av exempelvis en jacka.

Vi kollar igenom din beställning manuellt. Vi uppdaterar antalet stygn och ditt pris innan vi skickar ut den slutgiltiga manuella orderbekräftelsen.

Jag inte vet om min logotype är ett tryckbart färdigt original

Låt dig inte avskräckas av det. Skicka in den fil eller de filer har (finns den i något av formaten .ai, .eps eller .pdf är det förmodligen den bästa filen). Upptäcker vi att filen inte går att använda återkommer vi till dig, dels för att dubbelkolla så att du inte har en mer lämplig fil och/eller för att ge dig ett kostnadsförslag på vad priset kommer bli för att omarbeta din inskickade fil till ett tryckfärdigt original.

Tryck- och märktekniker

Färdigt original

För att kunna trycka din logotyp eller ditt budskap behöver vi en digital fil innehållande en bild och/eller text. För att den ska gå att använda och för att få ett så bra tryckresultatet som möjligt behöver den filen uppfylla vissa kriterier. Vi ska så enkelt som möjligt försöka beskriva dem nedan.


Bäst - Fungerar till allt

Vektoriserade bilder/texter skapade i exempelvis Adobe Illustrator fungerar utmärkt till alla typer av tryck. Dessa har vanligtvis filändelsen .ai, .eps eller .pdf. Har du låtit en reklamfirma eller erfaren grafiker skapat din logotyp bör du ha fått en variant av din logga i något av dessa format.

Vektoriserade filer ger alltid skarpa kanter på bokstäver och symboler och kan skalas både upp och ner utan kvalitetsförlust. Du kan alltså ha samma original till en liten dekal och ett litet tröjtryck som på en flera meter lång banderoll.

Att tänka på:

Eventuell text bör göras om till "textkonturer" (I Adobe Illustrator görs det med snabbkommandot Skift+Ctrl+O). Alternativt bör det typsnitt du använt till texten bifogas tillsammans med ditt tryckoriginal. Konsekvensen kan annars bli att ditt tryck får ett helt annat utseende än du hade tänkt dig.

Dina filer bör skapas i färgläget CMYK.


Mindre bra - Fungerar... ibland.

Pixeluppbyggda bilder, läs .jpg eller .gif, som är vanliga bildformat på nätet fungerar sällan och i vissa fall inte alls som tryckoriginal. Anledningen till det är flera.

- JPG-bilder är komprimerade för att minska filstorleken. Det resulterar i att kanter på text och symboler blir oskarpa och heltäckande ytor kan blir flammiga.
- JPG-bilder kan inte skalas utan att de tappar ytterligare i kvalitet. Det krävs alltså en bild för varje storlek.
- Vid exempelvis textiltransfer och figurskurna dekaler/skyltar fungerar inte pixelbaserade bilder alls. Där krävs det fyllda vektoriserade objekt eller linjer som berättar för maskinerna hur de ska arbeta.

Till varje regel finns det självklart undantag. JPG-bilder kan fungera bra som original när det gäller fotografier och bilder som ska printas eller digitaltryckas på exempelvis roll-ups, banderoller, affischer eller papper. Förutsättningen är dock att bilden är sparad i så hög kvalitet som möjligt i skala 1:1 eller större. Texter och symboler kommer dock aldrig att få samma skärpa och kvalitet som de får när de är sparade som en vektoriserad bild.


Ehh, va???

Har du absolut ingen aning om vad som står här ovan... Lugn, vi kan hjälpa dig att göra ditt orignal tryckvänligt. Bifoga bara din filer med din beställning eller maila dem till info@kbreklam.se så kollar vi hurvida de fungerar eller hur mycket det kostar dig att få dem konverterade till ett färdigt tryckoriginal.

Faktorer som kan påverka priset

Då det här med prissättning av märkning och tryck är i vissa fall är en ganska komplicerad sak. Förutsättningarna och önskemålen från våra kunder kan variera ganska kraftigt, så det är nästintill omöjligt att täcka in alla tänkbara aspekter på ett automatiserat sätt. Det resulterar i att de priser du ser på vår webbsida i vissa fall kan skilja sig från det pris du i slutändan ska betala.

Din beställning är dock inte bindande förrän du godkänt det pris och korrektur som du får tillsammans med vår manuella orderbekräftelse.


Vanliga faktorer som gör din beställning billigare

- Du behöver du endast betala kliché/startavgiften för ett plagg om du ska ha samma tryck på flera olika typer av kläder.
- Du behöver endast betala ett brodyrkort om du ska ha samma brodyr på flera olika typer av kläder.
- Har vi ditt brodyrkort sedan tidigare betalar du endast 150 kr i startavgift.


Vanliga faktorer som gör din beställning dyrare

- Du saknar ett färdigt original
- Du vill ha mer än ett tryck per plagg
- Ditt tryck kan i vissa fall behöva tryckas med två färger i stället för en. Detta för att förhindra att bakgrundsfärgen "blöder igenom".